Raadhuisstraat 3
7921GC Zuidwolde

Herkent u deze man?

beveiligingscameraNederland hangt vol met beveiligingscamera's die zo slecht zijn dat politie en justitie er weinig aan hebben. Criminelen staan er vaak zo schimmig op dat ze bijna niet zijn te herkennen. De kans op het krijgen van waardevolle tips neemt daarmee aanzienlijk af, constateren politiekorpsen.

De Raad van Korpschefs noemt de kwaliteit van beelden die geregeld worden aangeleverd na een misdrijf 'tenenkrommend'. Woordvoerder Ron Looije van de Raad van Korpschef zegt in het AD: 'Als politie wil je zoveel mogelijk tips om een zaak op te kunnen lossen. Maar ook zo sterk mogelijk bewijs in een eventuele strafzaak. Als je ziet welk beeldmateriaal er geregeld binnenkomt, dan is dat heel droevig en mag je er eigenlijk weinig van verwachten.'


camerabeveiligingZo liet de politie in tv-programma Opsporing Verzocht bewakingsbeelden zien van de gewelddadige overval op het waardetransportbedrijf Brinks in Amsterdam. Criminelen gingen er met miljoenen vandoor. Vooral op camera's die buiten hingen, waren slechts schimmen te zien. 'Dit is werkelijk van abominabele kwaliteit. En dat bij een bedrijf waar zoveel geld ligt opgeslagen', zegt Gert-Jan Biersteker van de Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB).

Dat slechte beelden verstrekkende gevolgen kunnen hebben in een strafproces, bleek vorig jaar. Een berover bij pinautomaten werd zeventien keer gefilmd, maar vrijgesproken omdat hij slechts op één beeld enigszins herkenbaar was.

(Bron: AD)

beveiligingcamera's

De ontwikkeling van beveiligingscamera’s gaat in een razend tempo. De beeldkwaliteit gaat enorm omhoog terwijl de prijzen naar beneden gaan.
Met name op het gebied van IP camera’s. Zo liggen de mogelijkheden van Megapixelcamera’s nu binnen een ieders handbereik. U beschikt hiermee over zeer duidelijke en heldere beelden welke in sterk contrast staan met de meeste beelden welke u vaak ziet in programma’s als “Opsporing verzocht”

camera beveiliging

Ook de online toegankelijkheid is tegenwoordig standaard. Zo kunnen eenvoudig op afstand camera’s live worden bekeken en kunnen opgenomen beelden worden teruggekeken. Dit kan zowel via PC als middels een app op een Tablet of SmartPhone. Op deze manier houdt u overal waar u maar bent een oogje in het zeil.

Door gebruik te maken van PoE (Power over Ethernet) hoeven er geen aparte voedingsvoorzieningen te worden aangelegd wat ook weer kostenbesparend werkt.

Aanvraag onderhoud

 

Nieuws

KPN stopt met ISDN lijnen
KPN is voornemens om per 1 september 2019 te stoppen met de ISDN lijnen. Het is daarom belangrijk om met de doormelding van uw beveiligingssysteem nu al over te stappen naar doormelding via het internet (IP). Heeft u vragen hierover? Neem vrijblijvend contact met ons op….

Waarom een goede beveiligingscamera van belang is. Lees het artikel >>