Raadhuisstraat 3
7921GC Zuidwolde

Camerasystemen

Camerabewaking neemt in onze samenleving een steeds grotere plaats in. In winkels, bedrijven en ook rondom woningen en particuliere terreinen word dit steeds vaker toegepast. De mogelijkheden van camerasystemen zijn tegenwoordig bijna oneindig er bestaat een enorme variatie in camera's, monitoren, digitale opslag van beelden en transmissie van beelden. Daarom is het noodzakelijk om vooraf goed een aantal uitgangspunten op een rij te zetten. Is het systeem bestemd voor observatie, herkenning van personen of voertuigen of voor andere doeleinden. Afhankelijk van de wens wordt er een professioneel advies gegeven.

Een goed camerasysteem is essentieel voor de veiligheid. Lees hier het artikel >>

De mogelijkheden van camerasystemen zijn tegenwoordig bijna oneindig en voor elk budget is er wel een systeem te leveren. Wij zijn uitgegaan van een middenweg. Er is dus altijd nog de mogelijkheid om het professioneler (duurder) dan wel eenvoudiger (goedkoper) aan te pakken. Van te voren moet er goed gekeken wat het doel is van het camerasysteem. Gaat het om een overzicht van een situatie of moet er iets of iemand herkent of zelfs geïdentificeerd worden. Deze verschillen zijn van belang in het kiezen van de juiste camera en lens.

Verlichting:

Ieder camera systeem heeft verlichting nodig, (voor ons) zichtbaar of onzichtbaar (infrarood licht). Hierbij zijn onder andere de volgende criteria van belang:

  • de lichtgevoeligheid van de camera
  • de lichtgevoeligheid van de lens
  • de verlichting in de omgeving
  • de hoeveelheid licht (lichtsterkte)

 "Geen licht geen beeld!"

Het heeft in de meeste situaties de voorkeur om gebruik te maken van zichtbaar licht omdat zichtbaar licht een locatie minder aantrekkelijk maakt voor ongewenste gasten, en de beelden door kleurweergave meer waarheidsgetrouw maakt en meer feiten weergeeft.

Wenst u een professioneel advies over een camerasysteem dat bij u past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanvraag onderhoud

 

Nieuws

KPN stopt met ISDN lijnen
KPN is voornemens om per 1 september 2019 te stoppen met de ISDN lijnen. Het is daarom belangrijk om met de doormelding van uw beveiligingssysteem nu al over te stappen naar doormelding via het internet (IP). Heeft u vragen hierover? Neem vrijblijvend contact met ons op….

Waarom een goede beveiligingscamera van belang is. Lees het artikel >>